16/11/2017

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΥΜΠΙΩΝ

Οι μαθητές με αφορμή τα αποτελέσματα της έρευνάς τους στο σχολείο αναλαμβάνουν δράση με το να γράψουν ένα παιδικό βιβλίο (που θα μιλά στη γλώσσα των παιδιών) που θα παρουσιάζει τον ήρωα Ολύμπιο να μπλέκεται σε περιπέτειες στο διαδίκτυο και οι Μικροί Εκπαιδευτές να τον σώζουν και να ανατρέπουν την κατάσταση που υπάρχει στο πρώτο μισό του βιβλίου (εξάρτηση και κακή χρήση του διαδικτύου). Αυτό θα γίνει με τη μορφή ημερολογίου για να παρουσιαστεί η καθημερινότητα του μαθητή Λύμπιου'. Η τεχνολογία θα χρησιμοποιηθεί για να γίνει όσο πιο συνεργατικά γίνεται η συγγραφή του βιβλίου αλλά και για να μετατραπεί σε μορφή Sway με στόχο την κοινοποίησή του.

06/11/2017

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΤΣΙΩΝ Α΄

Δημιουργία ενός σύντομου βίντεο από τα παιδιά της Στ' τάξης. Οι "Μικροί Εκπαιδευτές", αφού συζητήσουν το μήνυμα της φετινής χρονιάς "Δημιούργησε, επικοινώνησε και μοιράσου με σεβασμό. Ένα καλύτερο διαδίκτυο ξεκινά από εσένα", θα καταγράψουν τα μηνύματα που θέλουν να μεταδώσουν. Στη συνέχεια, θα προτείνουν ιδέες για το σενάριο. Όταν γράψουν το σενάριο, ακολούθως θα το κινηματογραφήσουν και θα το επεξεργαστούν για να πάρει την τελική του μορφή.

31/10/2017

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΤΣΙΩΝ Α΄

Στη ιστοσελίδα του σχολείου έχει δημιουργηθεί ένα νέο πεδίο, στο οποίο θα ανεβαίνουν οι δράσεις του σχολείου για την ασφάλεια στο διαδίκτυο και το παραγώμενο υλικό των μικρών εκπαιδευτών (αφίσες, σελιδοδείκτες, τρίπτυχα, κουίζ) και ό,τι δημιουργήσουν, ώστε να μπορούν να το μοιραστούν με σεβασμό με όλον τον κόσμο που θέλεί να χρησιμοποιεί το διαδίκτυο με ασφάλεια. Για παράδειγμα τα παιδιά του Στ'2 έχουν δημιουργήσει "συνταγές" για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου, αντί των κλασικών συμβουλών και οδηγών. Επιλογή από τις καλύτερες συνταγές έχουν επιλεγεί και παρουσιάζονται στην ιστοσελίδα του σχολείου σε μορφή flipbook. Στην ιστοσελίδα παρουσιάζονται επίσης αφίσες, σελιδοδείκτες, παρουσιάσεις, που έχουν ετοιμάσει τα παιδιά. Το φωτογραφικό υλικό προβάλλει επίσης τα μαθήματα που έχουν κάνει τα παιδιά σε παιδιά άλλων τάξεων, όπως και σε ενήλικες και φωτογραφικό υλικό από το flashmob, που πραγματοποίησαν τα παιδιά στην περιοχή του σχολείου τραγουδώντας το τραγούδι, του οποίου τους στίχους έχουν γράψει τα ίδια σε γνωστή μουσική.

18/05/2017

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΤΩ ΠΟΛΕΜΙΔΙΩΝ ΚΔ΄ - ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΒΑΡΝΑΒΑ

Ενημερωτική Εκδήλωση - Διάλεξη για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

12/05/2017

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ Ε΄ - ΑΓΙΩΝ ΑΥΞΕΝΤΙΟΥ ΚΑΙ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ

Θα διοργανωθεί μια σύντομη εκδήλωση στην οποία οι Μικροί Εκπαιδευτές θα παρουσιάσουν το έργο τους

03/05/2017

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΛΟΥΡΙΩΤΙΣΣΑΣ Β΄ (ΚA)

Δράση 5. Στις 03/05/2017 διοργανώσαμε μια τελική εκδήλωση. Σε αυτή είχαμε ως ακροατήριο τους μαθητές του Κ.Β και γονείς. Σε αυτή την εκδήλωση μίλησαν οι κ. Παύλος Καλογεράς και ο κ. Χρίστος Ρουσιάς. Στην συνέχεια σε σταθμούς είχαμε διάφορες δραστηριότητες. Στη μία γινόταν η παρουσίαση του βίντεο που έφτιαξαν οι μικροί εκπαιδευτές και επίσης είχαμε ένα φιδάκι με θέμα την ασφάλεια στο διαδίκτυο. Τέλος έιχαμε και ένα παιχνίδι με kahoot με θέμα την ασφάλεια στο διαδίκτυο.

07/04/2017

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΥΚΑΒΗΤΤΟΥ (ΚΒ)

Η εκδήλωση έγινε στις 7/4/2017. Σ' αυτήν προσκλήθηκαν όλοι οι γονείς του σχολείου και η συντονίστριά μας κ. Βανέσσα Αντωνιάδου. Η ημερίδα άρχισε με ομιλία της Κ. Ηράκλειας Ηρακλέους, λειτουργό της CYTA προς τους γονείς για τους κινδύνους του διαδικτύου. Ακολούθησε το καλλιτεχνικό μέρος με παντομίμα από τους μικρούς εκπαιδευτές ( Στ΄2) και το θεατρικό " Αιχμάλωτος στον Κυβερνοχώρο" της Τούλας Κακουλλή από τα παιδιά της Δ΄2. Στο διάλειμμα οι γονείς είχαν την ευκαιρία να υποβάλλουν ερωτήσεις στη λειτουργό της CYTA. Μετά το διάλειμμα ακολούθησαν εργαστήρια στις τάξεις. Στην Στ΄ τάξη προσφέρθηκε εργαστήρι από την κ. Αντιγόνη Θεμιστοκλέους , λειτουργό της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου. Οι μαθητές μέσα από τη μελέτη και συζήτηση ειδήσεων, που προέρχονταν από το διαδίκτυο, εντόπισαν τα κριτήρια αξιολόγησης μιας είδησης, αντιλήφθηκαν την ανάγκη για έλεγχο και διασταύρωση των ειδήσεων, διαχώρισαν τις ψευδείς από τις αληθείς ειδήσεις και αξιολόγησαν ειδήσεις από ιστοσελίδες χρησιμοποιώντας συγκεκριμένα κριτήρια. Ο κ. Αντρέα Αντρέου του CNTI πρόσφερε εργαστήριο στα παιδιά της Ε΄2 , και δύο λειτουργοί της CYTA Ηράκλεια Ηρακλέους και Σοφία Γεωργίου πρόσφεραν εργαστήρι στα παιδιά της Ε΄1 και Δ΄.

06/04/2017

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΕΜΕΣΟΥ Θ΄ (ΚΑ) - ΚΑΨΑΛΟΥ

Τα παιδιά σύνθεσαν κολάζ με αναστοχαστικά σχόλια και φωτογραφίες. Τα παιδιά δούλεψαν σε ζευγάρια και απάντησαν στις ακόλουθες ερωτήσεις: Τι σημαίνει Μικρός Εκπαιδευτής για την Ασφάλεια στο διαδίκτυο; Τι έμαθα και τι κέρδισα από τη συμμετοχή μου στο πρόγραμμα; Ποια συναισθήματα μου άφησε η συμμετοχή μου στο πρόγραμμα; Ποια δράση μου άρεσε περισσότερο και γιατί;

05/04/2017

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΙΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ

Ενημερωτική παρουσίαση σε ολόκληρη τη μαθητική κοινότητα του σχολείου μας

05/04/2017

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΕΜΕΣΟΥ Θ΄ (ΚΑ) - ΚΑΨΑΛΟΥ

Πραγματοποιήθηκε απογευματινή Ημερίδα στην οποία οι Μικροί εκπαιδευτές παρουσίασαν τα αποτελέσματα της έρευνας τους στους γονείς του σχολείου μας και στους γονείς του Θ΄Δημοτικού Σχολείου (Κ.Α΄). Η Ημερίδα διοργανώθηκε σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας. Στην ίδια ημερίδα φιλοξενήθηκε και ο Δρ. Νίκος Ηλία, ο οποίος παρουσίασε με θέμα «Διαδικτυακός εκφοβισμός: Πώς μπορώ να προστατέψω το παιδί μου». Στην ημερίδα παρευρέθηκαν 70 γονείς.

28/03/2017

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΠΕΔΩΝ

Διοργάνωση ημερίδας στο σχολείο, που να απευθύνεται σε παιδιά μικρότερων τάξεων, και στους γονείς. Η ημερίδα που θα διεξαχθεί θα οργανωθεί σε 2 μέρη. Το πρώτο μέρος θα απευθύνεται καθαρά σε ενήλικες και θα περιλαμβάνει διάλεξη και το δεύτερο μέρος θα περιλαμβάνει παρουσίαση από τους μικρούς εκπαιδευτές, προβολή των βίντεο σύντομης διάρκειας που θα παραχθούν στο πλαίσιο του διαγωνισμού ασφαλούς χρήσης διαδικτύου του Π.Ι. Θα ακολουθήσουν εργαστήρια, σε μορφή σταθμών.

21/03/2017

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΠΕΔΩΝ

Παρουσίαση ιστοριών, που θα συγγραφούν από τους ίδιους τους Μικρούς Εκπαιδευτές, με περιεχόμενο σχετικό με τους τρόπους αντιμετώπισης των κινδύνων που ελλοχεύουν από τη λανθασμένη χρήση του Διαδικτύου, και η οποία θα απευθύνεται προς τα παιδιά των μικρότερων τάξεων. Θα παρθεί θεματολογία από κλασσικά παραμύθια.

Scroll to Top