06/04/2017

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΕΜΕΣΟΥ Θ΄ (ΚΑ) - ΚΑΨΑΛΟΥ

Τα παιδιά σύνθεσαν κολάζ με αναστοχαστικά σχόλια και φωτογραφίες. Τα παιδιά δούλεψαν σε ζευγάρια και απάντησαν στις ακόλουθες ερωτήσεις: Τι σημαίνει Μικρός Εκπαιδευτής για την Ασφάλεια στο διαδίκτυο; Τι έμαθα και τι κέρδισα από τη συμμετοχή μου στο πρόγραμμα; Ποια συναισθήματα μου άφησε η συμμετοχή μου στο πρόγραμμα; Ποια δράση μου άρεσε περισσότερο και γιατί;

05/04/2017

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΙΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ

Ενημερωτική παρουσίαση σε ολόκληρη τη μαθητική κοινότητα του σχολείου μας

05/04/2017

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΕΜΕΣΟΥ Θ΄ (ΚΑ) - ΚΑΨΑΛΟΥ

Πραγματοποιήθηκε απογευματινή Ημερίδα στην οποία οι Μικροί εκπαιδευτές παρουσίασαν τα αποτελέσματα της έρευνας τους στους γονείς του σχολείου μας και στους γονείς του Θ΄Δημοτικού Σχολείου (Κ.Α΄). Η Ημερίδα διοργανώθηκε σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας. Στην ίδια ημερίδα φιλοξενήθηκε και ο Δρ. Νίκος Ηλία, ο οποίος παρουσίασε με θέμα «Διαδικτυακός εκφοβισμός: Πώς μπορώ να προστατέψω το παιδί μου». Στην ημερίδα παρευρέθηκαν 70 γονείς.

28/03/2017

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΠΕΔΩΝ

Διοργάνωση ημερίδας στο σχολείο, που να απευθύνεται σε παιδιά μικρότερων τάξεων, και στους γονείς. Η ημερίδα που θα διεξαχθεί θα οργανωθεί σε 2 μέρη. Το πρώτο μέρος θα απευθύνεται καθαρά σε ενήλικες και θα περιλαμβάνει διάλεξη και το δεύτερο μέρος θα περιλαμβάνει παρουσίαση από τους μικρούς εκπαιδευτές, προβολή των βίντεο σύντομης διάρκειας που θα παραχθούν στο πλαίσιο του διαγωνισμού ασφαλούς χρήσης διαδικτύου του Π.Ι. Θα ακολουθήσουν εργαστήρια, σε μορφή σταθμών.

21/03/2017

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΠΕΔΩΝ

Παρουσίαση ιστοριών, που θα συγγραφούν από τους ίδιους τους Μικρούς Εκπαιδευτές, με περιεχόμενο σχετικό με τους τρόπους αντιμετώπισης των κινδύνων που ελλοχεύουν από τη λανθασμένη χρήση του Διαδικτύου, και η οποία θα απευθύνεται προς τα παιδιά των μικρότερων τάξεων. Θα παρθεί θεματολογία από κλασσικά παραμύθια.

09/03/2017

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ Ε΄ - ΑΓΙΩΝ ΑΥΞΕΝΤΙΟΥ ΚΑΙ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ

Θα διοργανωθεί Ημερίδα Ασφαλούς Διαδικτύου στην οποία θα εμπλακεί όλο το σχολείο. Θα γίνουν σταθμοί την ευθύνη των οποίων θα έχουν οι Μικροί Εκπαιδευτές και με πρόγραμμα όλο το σχολείο θα περάσει από κοντά τους. Οι σταθμοί θα περιλαμβάνουν παιχνίδια,κουιζ,κατασκευές,βίντεο ενημερωτικά και διαλέξεις

09/03/2017

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΠΕΔΩΝ

Οι Μικροί Εκπαιδευτές του σχολείου μας θα επισκεφθούν γειτονικό σχολείο και θα μιλήσουν σε συνομήλικα παιδιά (Ε και Στ τάξης) για θέματα που αφορούν την ασφαλή χρήση του διαδικτύου. Θα διανεμηθεί ενημερωτικό τρίπτυχο το οποίο θα παραχθεί από τα παιδιά, Θα παρουσιαστούν οι δυνατότητες και οι κίνδυνοι από την λανθασμένη χρήση του διαδικτύου. Θα παρουσιαστούν οι σύντομες ταινίες που θα δημιουργηθούν στα πλαίσια του διαγωνισμού για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο. Στη συνέχει θα παίξουν παιχνίδια που θα ετοιμαστούν από τους Μικρούς Εκπαιδευτές (σε ηλεκτρονική μορφή ή επιτραπέζια).

22/02/2017

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΘΗΕΝΟΥ

Μέσα στα πλαίσια του σχολικού συνεδρίου:  Παρουσίαση από την Αστυνομία Κύπρου (Τμήμα Ηλεκτρονικού Εγκλήματος) με θέμα "Ασφάλεια στο Διαδίκτυο".  Παρουσίαση από την Α.Τ.Η.Κ για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο.  Παρουσίαση από παιδοψυχολόγο για τις κοινωνικές προεκτάσεις του εθισμού στο Διαδίκτυο και του κυβερνοεκφοβισμόυ. Παρουσίαση και διανομή ενημερωτικού υλικού που δημιουργήθηκε από την ομάδα Μικρών Εκπαιδευτών. Παρουσίαση αποτελεσμάτων σχολικής έρευνας για τον εθισμό στο Διαδίκτυο που διενεργήθηκε από την ομάδα των Μικρών Εκπαιδευτών. Οργάνωση βιωματικών εργαστηρίων για τον Εθισμό στο Διαδίκτυο.

07/02/2017

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΕΜΕΣΟΥ Θ΄ (ΚΑ) - ΚΑΨΑΛΟΥ

Οι Μικροί εκπαιδευτές συμμετείχαν στην Παγκύπρια Ημερίδα με θέμα «Γίνετε εσείς η αλλαγή: Ενωθείτε για ένα καλύτερο διαδίκτυο» που πραγματοποιήθηκε στις 7 Φεβρουαρίου 2017 στο Συνεδριακό κέντρο Φιλοξενία στη Λευκωσία. Τα παιδιά παρακολούθησαν την ημερίδα, παρουσίασαν το τραγούδι τους με τίτλο "Ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός" και το βίντεο τους με τίτλο "Παιδί και Διαδίκτυο" και συμμετείχαν στην έκθεση αφίσας.

07/02/2017

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΥΚΑΒΗΤΤΟΥ (ΚΒ)

2η Δράση:Η δράση θα γίνει κατά τη διάρκεια του διαλείμματος. Οι μικροί εκπαιδευτές θα προσεγγίζουν τα παιδιά το διάλειμμα δείχνοντάς τους δύο παρόμοιες φωτογραφίες, από τις οποίες η μία έχει τύχει επεξεργασίας. Θα βοηθούν τα παιδιά με ερωτήσεις και διάφορα στοιχεία να εντοπίζουν την αληθινή φωτογραφία. Η προσέγγιση θα γίνεται με την ακόλουθη εισαγωγή: Εντοπίσαμε τις δύο αυτές φωτογραφίες στο διαδίκτυο. Μια είναι αληθινή και μια ψεύτικη. Ποια νομίζετε ότι είναι η αληθινή; Η παρουσίαση θα τελειώνει με την ερώτηση " οι φωτογραφίες στο διαδίκτυο λένε την αλήθεια;

07/02/2017

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΥΚΑΒΗΤΤΟΥ (ΚΒ)

3η δράση:Τα παιδιά θα δουλέψουν σε ομαδικό επίπεδο για να αυτοσχεδιάσουν και να επεξεργαστούν ιδέες για παντομίμα στηριζόμενες στους κινδύνους του διαδικτύου. Με βάση τις ιδέες των παιδιών η δασκάλα θα ετοιμάσει την ηχητική επένδυση για την παντομίμα. Η παντομίμα θα παρουσιαστεί στην ημερίδα.

01/02/2017

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΙΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ

Παρακολουθήσαμε σεμινάρια και διαλέξεις

Scroll to Top