Εκμεταλλευόταν σεξουαλικά ανήλικα κορίτσια μέσω Διαδικτύου

Πηγή: http://www.kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=136848

Ελληνοκύπριος από τη Λευκωσία 41 ετών, εκμεταλλευόταν σεξουαλικά ανήλικα κορίτσια μέσω σελίδας κοινωνικής δικτύωσης και ακολούθως τα απειλούσε. Τα ίχνη του εντόπισαν τα μέλη του γραφείου Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ύστερα από καταγγελία 13χρονης μαθήτριας.

Ο ύποπτος προφυλακίστηκε την Τρίτη το πρωί για περίοδο πέντε ημερών, αφού κατηγορήθηκε για τα ακόλουθα τρία σοβαρά αδικήματα, που διαπράχθηκαν μεταξύ Μαρτίου – Απριλίου 2013: 

  • Πρόσκληση παιδιού σε παιδική πορνογραφία  
  • Απόκτησης ή κατοχής παιδικής πορνογραφίας σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή. 
  • Κατοχής παιδικής πορνογραφίας σε σύστημα ηλεκτρονικού υπολογιστή και αποθήκευσης δεδομένων

Η 13χρονη μαθήτρια κατάγγειλε στην Αστυνομία, ότι στα τέλη του περασμένου Απριλίου, δέχθηκε αιτήματα φιλίας από δυο άγνωστες κοπέλες, τα οποία και αποδέχθηκε. Στη συνέχεια οι δυο νέες «φίλες» της, ζήτησαν να βγάλει την μπλούζα της και να δείξει το στήθος της. Η παραπονούμενη φέρεται ότι άκουσε τις προτροπές, χωρίς όμως να δείξει το στήθος της, αφού φορούσε άλλη μπλούζα από κάτω.

Η ανήλικη μαθήτρια στη συνέχεια διέγραψε μια από τις νέες «φίλες» της, όμως εκείνη απείλησε ότι θα έδειχνε το βίντεο στο σχολείο καθώς και στους γονείς της.

Το γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που ανέλαβε την υπόθεση μετά την καταγγελία της 13χρονης μαθήτριας, βρήκε ότι οι δυο λογαριασμοί των άγνωστων κοριτσιών αφορούν το ίδιο πρόσωπο, εξασφαλίζοντας τα στοιχεία τηλεπικοινωνιακών δεδομένων του φερόμενου ως υπόπτου χρήστη. Έγινε έρευνα στο σπίτι του 41χρονου Ελληνοκύπριου από την Λευκωσία, στην παρουσία του, όπου εντοπίστηκαν δυο ηλεκτρονικοί υπολογιστές, δυο κάρτες μνήμης και ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος. Ανακρινόμενος ο ύποπτος, παραδέχθηκε τη διάπραξη των αδικημάτων και εξήγησε στην Αστυνομία με λεπτομέρειες τον τρόπο που ενεργούσε.

Τα θύματα του 41χρονου ξεπερνούν τα δέκα, ο ύποπτος έχει στην κατοχή του δικές τους φωτογραφίες και βίντεο, ενώ με κάποια από τα κορίτσια συζητούσε μαζί τους θέματα σεξουαλικού περιεχομένου. 

Προτεινόμενες ερωτήσεις για συζήτηση: 

  • Τι μέθοδο ακολουθούσε, για να ξεγελά τα κορίτσια, ο άντρας που κατηγορείται;
  • Θεωρείτε ότι είναι εύκολο να ξεγελαστεί κανείς;
  • Μπορούμε να ξέρουμε με βεβαιότητα ότι το άτομο με το οποίο μιλούμε στο διαδίκτυο είναι αυτό που ισχυρίζεται πως είναι; 
  • Πότε αντιλήφθηκε το κορίτσι ότι κάτι δεν πάει καλά με τη διαδικτυακή της φίλη;
  • Πώς χειρίστηκε την κατάσταση η μαθήτρια; 
  • Τι θα κάνατε εσείς στη θέση της μαθήτριας; 
  • Υπήρχαν και άλλα κορίτσια με τις οποίες μιλούσε ο ύποπτος. Γιατί, νομίζετε, δεν τον κατάγγειλαν; 
  • Πού μπορώ να καταγγείλω τέτοιες περιπτώσεις; 

Σημείωση: Το άρθρο χρησιμοποιείται στη Μαθησιακή Εισήγηση: Συνομιλίες με αγνώστους στο Διαδίκτυο 2

Scroll to Top