Ολοκλήρωση βιωματικών εργαστηρίων για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Κατηγορία: Ανακοινώσεις

Γλώσσα: Ελληνικά

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού συγχρηματοδοτούμενου Προγράμματος «CyberSafety -Καλύτερο Διαδίκτυο για τα Παιδιά» (Εθνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου), το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου (Π.Ι.), του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού (Υ.Π.Π.), μέσω του Τομέα Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας (Τ.Ε.Τ.), πραγματοποίησε, κατά την περίοδο Σεπτεμβρίου 2017 – Ιουνίου 2018, 137 βιωματικά εργαστήρια σε 46 σχολεία Δημοτικής, Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης, με θέμα «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο».

Στο πλαίσιο των βιωματικών εργαστηρίων, 3.068 μαθητές/μαθήτριες και 185 εκπαιδευτικοί, είχαν την ευκαιρία, σε συνθήκες διερευνητικής και ενεργούς μάθησης, να ενημερωθούν και να εκπαιδευτούν για τις δυνατότητες και τους κινδύνους του Διαδικτύου. Τα εργαστήρια προήγαγαν, έτσι, την ασφαλή διαδικτυακή κουλτούρα, ενδυναμώνοντας δημιουργικούς και κριτικά σκεπτόμενους πολίτες. Ειδικότερα, στο πλαίσιο των βιωματικών εργαστηρίων, όλοι/όλες οι συμμετέχοντες/ουσες, ισότιμα και δημιουργικά, ανταποκρίθηκαν στις θεματικές ενότητες: «Διαδικτυακός/Ηλεκτρονικός Εκφοβισμός», «Πολύωρη ενασχόληση με τις Ψηφιακές Τεχνολογίες και το Διαδίκτυο», «Διαχείριση προσωπικών δεδομένων στο Διαδίκτυο» και «Διαδικτυακή Αποπλάνηση», θεματικές οι οποίες καθορίστηκαν στη βάση της διερεύνησης απόψεων και αναγκών, για τη διαμόρφωση της Εθνικής Στρατηγικής για ένα Καλύτερο Διαδίκτυο για τα παιδιά στην Κύπρο. Παράλληλα, οι Λειτουργοί του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου είχαν την ευκαιρία να ενημερώσουν, αναφορικά με τη λειτουργία της Γραμμής Βοήθειας και Καταγγελιών 1480, δίνοντας, έτσι, την ευκαιρία σε όλους/όλες τους/τις μαθητές/μαθήτριες και τους/τις εκπαιδευτικού να πληροφορηθούν για τις σχετικές υπηρεσίες της Γραμμής.

Το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου ενημερώνει ότι, στο πλαίσιο του Έργου «CyberSafety – Καλύτερο Διαδίκτυο για τα Παιδιά», θα συνεχίσει και την επόμενη σχολική περίοδο (Σεπτέμβριος 2018 – Ιούνιος 2019), να προσφέρει σχετικές παρουσιάσεις, διαλέξεις, σεμινάρια και εργαστήρια σε μαθητές/μαθήτριες, εκπαιδευτικούς και γονείς. Σχετική ενημέρωση και περαιτέρω πληροφορίες θα μπορείτε να βρείτε σε σχετική εγκύκλιο, η οποία θα κυκλοφορήσει σύντομα.

Φωτογραφικό Υλικό

Scroll to Top